Ποιοι είμαστε

Το astroθeasis είναι μια πολιτιστική ομάδα αθεράπευτα ρομαντικών, ασυμβίβαστων νέων ανθρώπων που οραματίζονται μια κοινωνία, μέσα από τη λειτουργία της οποίας τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται ως μοναδικότητες· μοναδικότητες που θα φωτίζουν τον κόσμο όπως τα αστέρια τον ουρανό.

Το όραμα

Σε έναν κόσμο, όπου η πλειοψηφία ακολουθεί έναν κοινωνικό δρόμο ενάντια στον φυσικό, όπου η παγκοσμιοποίηση επιβάλλει την ομοιομορφία και το πανομοιότυπο σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, τα μέλη του astroθeasis αντιπροτείνουν τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος πολιτισμού, παιδείας, αυτογνωσίας. Και αυτό γιατί οι ανοικτότερες καρδιές, τα καλύτερα μυαλά, οι πιο ανήσυχοι άνθρωποι, που δεν βολεύονται στη συνήθεια και στα πρότυπα της καταναλωτικής και μόνο κουλτούρας που μάς περιβάλλει, να μπορούν να οσμίζονται ο ένας τον άλλο, να συναντώνται, να δρουν και να αλληλεπιδρούν, όχι μόνο  για την δική τους πνευματική ανάπτυξη αλλά και του συνόλου.

Ο στόχος

Καθώς πιστεύουμε ότι η διαδικασία εξερεύνησης της ιδιαίτερης, προσωπικής μας φύσης μπορεί να μεταδοθεί επαγωγικά, μέσω της κοινής συμμετοχής μας σε πολιτιστικές δράσεις και περιβάλλοντα μη-τυπικής μάθησης, διαδικασία που εν τέλει οδηγεί σε μια κοινωνία ενεργών πολιτών, στοχεύουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε να βιώσουν την πνευματική και ψυχική ανάταση που προσφέρει ο πολιτισμός και η παιδεία. 

Η φιλοσοφία

Θέλουμε η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς να είναι το θεμελιώδες εργαλείο αυτής της προσωπικής ανέλιξης και της κοινωνικής αλλαγής που επέρχεται ως συνέπεια. Έτσι τα μέλη της ομάδας μας ενισχύουν με την συμμετοχή τους τις ήδη υπάρχουσες δράσεις πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων που υπηρετούν το ίδιο όραμα αλλά και δημιουργούν εκ νέου πολιτιστικές εμπειρίες, συνεργαζόμενοι μαζί τους σε μια βάση ποιότητας, σεβασμού και αγάπης προς τους ανθρώπους και την πολιτιστική κληρονομιά που αυτοί φέρουν.

Τι σημαίνει astroθeasis

Το όνομα της ομάδας μας «astroθeasis» συμβολίζει τον κινητήριο μοχλό που μας ενεργοποιεί. Το astroθeasis θυμίζει σε όλους μας ότι για να δούμε τα αστέρια πρέπει να σηκώσουμε το βλέμμα ψηλά. Κατά τον ίδιο τρόπο, για να φτιάξουμε τη κοινωνία που ονειρευόμαστε χρειάζεται διαρκής, επίμονη και επίπονη προσπάθεια, μέχρις ότου να αποζημιωθούμε με την καλύτερη θέαση: αυτή των ανθρώπων που θα λάμπουν σαν αστέρια σε μια κοινωνία όμορφη, βιώσιμη και δίκαιη για όλους.